Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Wat is Heineken extra vers?

De Nederlandse biermagnaat heeft een nieuw concept uitgerold genaamd Heineken extra vers. Dit bierproduct komt tussen de vers gekoelde zuiveldranken en fruitsappen te liggen. Schrik dus niet wanneer je tussen de pakken melk en jus d’orange opeens flesjes Heineken bier ziet staan. Heineken extra vers is een pilot die in een aantal winkels gedraaid gaat worden. Indien dit concept aanslaat zal Heineken snel uitbreiden en dit concept over meerdere supermarkten gaan uitrollen en zullen zeer waarschijnlijk de andere biergrootmachten snel volgen. Nederland is het eerste land waar Heineken extra vers te verkrijgen is. Verse producten zijn in, Heineken probeert met de uitrol van het nieuwe concept in te spelen op deze alsmaar stijgende trend. Maar liefst twee jaar is Heineken ermee bezig geweest om uiteindelijk het vers biertje op de markt te brengen.   

Hoe zit Heineken extra vers verpakt?

Heineken extra vers zit verwikkeld in mooi fris ogend papier, zie onderstaande afbeelding. Doordat het bier direct na botteling hierin verwikkeld is wordt het zo min mogelijk blootgesteld aan het daglicht. Naarmate een fles bier meer is blootgesteld aan daglicht wordt de smaak steeds oppervlakkiger en de geur ietwat muffer. Een flesje Heineken extra vers kost € 1,09 per flesje. Dit is fors meer dan wanneer je een kratje normale Heineken pilsener koopt. 

Heineken extra vers

Hoe smaakt Heineken vers?

Wij hebben Heineken vers naast een gewone fles Heineken laten proeven door ons bierpanel. Het bierpanel van Bierrijk is van mening dat Heineken extra vers een frissere en versere smaak heeft dan een normaal flesje Heineken bier. Heinekens meesterbrouwer Willem van Waesberghe geeft aan dat het een verfrissender biertje is dan een normaal flesje Heineken. Zij hebben diverse metingen verricht en geven aan dat het biertje binnen 30 dagen na botteling genuttigd moet worden om de beste smaakbeleving te behouden. Ook de eerste indruk van geïnterviewde die Heineken vers hebben geprobeerd bevestigen dit verhaal. Het voordeel aan Heineken vers is dat het gekoeld is waardoor je het direct kan nuttigen. Ideaal voor als je al snel mensen over vloer krijgt en je thuis nog geen bier koud hebt liggen of wanneer je onderweg een lekker koud biertje wilt nuttigen.