Wat heb je nodig voor een geslaagde barbecue?

De zomer komt er weer aan en dan is het tijd om te gaan barbecueën. Heerlijk in de zon genieten van lekker eten dat vers bereid wordt. Tussen de 20 en 25 graden is de beste temperatuur om te barbecueën. Om van een geslaagde barbecue te voorzien zijn voorbereidingen erg belangrijk! Vaak doe je barbecueën met meerdere mensen en daarom moet je goed nadenken over hoe veel je inslaat en wat je allemaal nodig hebt. 

Inkopen 

Tijdens een gezellige barbecue avond eten wordt er gemiddeld door mannen 600 gram vlees gegeten en door vrouwen 400 gram. Je moet dan ongeveer 4 à 5 stukken vlees per persoon rekenen. Op de barbecue hoort natuurlijk een goed stuk vlees, je kan bijvoorbeeld een brisket kopen. Dit is een van de Amerikaanse barbecue klassiekers. Echt een aanrader dus! 

Er wordt met een barbecue natuurlijk niet alleen vlees gegeten maar ook veel bijgerechten, denk hier aan salades, stokbrood en fruit. Per persoon moet je rekening houden met 150 gram salade, 75 gram fruit en een half stokbrood. Wanneer je dit berekend zit je eigenlijk altijd goed en hoef je aan het einde niet veel weg te gooien. Voor het drinken is het altijd slim om een karaf water op tafel te zetten en daarnaast moet je ongeveer rekenen dat een persoon, per uur, 2 à 3 glazen overige drank drinkt. 

Benodigdheden voor de barbecue 

Voor barbecueën moet je geduld hebben om uiteindelijk een lekker stukje vlees te serveren. Daarom moet je de tijd nemen en dus niet de temperatuur gaan opstoken omdat het niet snel genoeg gaat. Wat je nodig hebt voor de barbecue zelf is als volgt: 

  • Visklemmen
  • Metalen spiesen 
  • Aanmaakblokjes of vloeistof
  • Aluminiumfolie
  • Briketten/houtskool
  • Barbecue tang

Veel barbecue spullen kun je online kopen. Niet alleen de onderdelen maar ook het vlees kan je laten bezorgen, zo kan je gemakkelijk online buikspek kopen en nog veel meer vleeswaren. Het maakt het gemakkelijk zodat je zelf niet boodschappen hoeft te doen en zo toch alles in huis kan halen.