koelkast kopen

Waar rekening mee houden bij een nieuwe koelkast kopen?

Ben je van plan om een nieuwe koelkast te kopen voor in je horecazaak? Dan zal het meteen duidelijk worden dat je rekening moet houden met een aantal verschillende aandachtspunten. Voor veel mensen is het niet zo eenvoudig om zomaar de meest geschikte horeca koelkast te kopen. Zij proberen zich namelijk een weg te banen doorheen het enorme aanbod dat op de markt is terug te vinden. Geldt dat ook voor jou? Kan jij dus met andere woorden wel wat hulp gebruiken voor wat je nieuwe koelkast kopen betreft? In een dergelijke situatie zal je kunnen vaststellen dat je hier op deze pagina zeker verder kan worden geholpen!

Een koelkast kopen uit welk materiaal?

Het eerste waar je bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast rekening mee moet houden is het materiaal waaruit ze is vervaardigd. Wat dit betreft zal het al snel duidelijk worden dat er verschillende mogelijkheden bestaan. Denk hierbij aan de volgende materialen:

  1. Wit staal; 
  2. RVS; 

Aan beide materialen zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Ben je in het bijzonder op zoek naar een koelkast die je kan bestellen tegen een zo laag mogelijke prijs? In dat geval zal je willen kiezen voor een koelkast van wit staal. Je moet er hierbij wel rekening mee houden dat dit materiaal net wat minder kwalitatief is in vergelijking met RVS. Op vlak van levensduur kan dit dan ook een niet onaanzienlijk verschil uitmaken. Kies je voor een koelkast gemaakt van RVS? Dan ben je verzekerd van een langere levensduur, maar moet je wel rekening houden met een aankoopprijs die een stukje hoger ligt dan bij het exemplaar van wit staal. 

koelkast kopen

Van welk koelsysteem moet er gebruik worden gemaakt? 

Het tweede aandachtspunt heeft betrekking tot het soort koelsysteem waar gebruik van wordt gemaakt. Wat het koelsysteem betreft maken we een onderscheid tussen drie verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij om: 

  • Een statische koeling; 
  • Een geventileerde koeling; 
  • Een geforceerde koeling; 

Bij een horeca koelkast kopen wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van een koelkast met geforceerde koeling. Dit zijn de duurdere koelkasten die op de markt zijn terug te vinden, maar ze zijn veruit het meest van allemaal geschikt om voedingswaren koel te houden. Bij een geforceerde koelkast is het immers zo dat je de beschikking krijgt over een model voorzien van een losse verdamper. In deze verdamper bevinden zich de koelleidingen waardoor ze niet in de zijwanden worden geïntegreerd zoals bij een statische koelkast het geval is. 

koelkast kopen

Hou rekening met de vereiste capaciteit 

Bij een koelkast kopen wordt het meteen duidelijk dat er sprake kan zijn van een sterk uiteenlopende capaciteit. Een kleine koelkast voor in horeca kan bijvoorbeeld over een capaciteit beschikken van 400 of 600 liter. Voor de grotere (of grootste) modellen geldt dan weer een capaciteit van 900, 1200 of zelfs 1400 liter. Het spreekt voor zich dat de capaciteit van de koelkast die je gaat kopen van zeer groot belang is. Alleen met een optimale capaciteit is het namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat je altijd alle vereiste voedingswaren perfect op de gewenste temperatuur kan houden.

Wil jij niet koelen maar warmhouden? Bekijk de warmhoudvitrines van HorecaRama!