Waar je de beste en meeste speciaal biertjes kunt drinken in Amsterdam!

Het weekend staat weer voor de deur! Weet jij nog niet wat je precies wilt gaan doen? Een lekker speciaal biertje drinken ergens in de stad is altijd een goed idee. Ben jij benieuwd waar je de lekkerste craft beer in Amsterdam kan drinken? Lees dan verder want in deze blog deel ik de leukste plekjes met de beste biertjes met jou. 

 

Café Tripel 

Bij café Tripel kun je de lekkerste Belgische biertjes proeven. Zij hebben wel 200 soorten Belgische bieren waarvan er 13 van de tap te krijgen zijn. Om het feest af te maken serveren zij Belgische gerechten vanaf de lunch. Dit leuke cafeetje kun je vinden op de Lijnbaansgracht in Amsterdam in het centrum van de stad. 

 

Delirium Café 

Een van de grootste biercafés van Amsterdam is nabij Amsterdam Centraal op de Piet Heinkade te vinden, want dit café heeft wel 720 verschillende soorten craft beer op fles! Naast een heerlijk biertje kun je hier ook een bourgondische hamburger scoren. Het Delirium Café is zeer geschikt voor als je met een grote groep bent. 

 

De Biertuin

Een van mijn favorieten is de Biertuin. Dat komt omdat ik vind dat er altijd een gezellige sfeer is. Vooral bij de locatie Oost zijn er veel locals die hier een biertje komen drinken. Dat vind ik een groot pluspunt met de overload aan toeristen in Amsterdam. Bij de biertuin kun je genieten van 12 biertjes van de tap en 120 uit de fles. Daarnaast serveren zij heerlijk eten om je vingers bij af te likken. 

 

Café Hesp

Nog een pareltje uit Oost is café Hesp aan de Amstel. In de zomer is het hier altijd mega druk op het terras. Niet gek want de locatie is natuurlijk uniek! Het café heeft minder biertjes in het assortiment dan de hierboven genoemde plekjes, maar wel veel bieren op tap. Dit zijn er namelijk 24 en daarnaast hebben zij nog 20 bieren uit de fles. Als je lekker iets wilt eten dan kan dat zeker en hier is het eten totaal niet duur! 

 

Oedipus Taproom

Brouwerij Oedipus heeft ook een eigen café waar je uiteraard de biertjes van hun zelf kan proeven. Het café is geopend van donderdag tot zondag. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kijkje nemen in de brouwerij zelf. Dit pareltje vind je in Amsterdam Noord bij het gedempt hamerkanaal. 

 

Troost 

Er zijn al meerdere locaties te vinden van dit gezellige café. Brouwerij Troost mag natuurlijk niet ontbreken uit de lijst. Ook dit café heeft zijn eigen biertjes. Mocht je gezellig een avondje met een groepje vrienden zijn dit weekend, bestel dan de muur tap!