Verhuizen? Regel dit op tijd!

internet en tv

Bij verhuizen komen veel dingen kijken. Vaak gaat verhuizen gepaard met veel verbouwen, schilderen en nieuwe vloeren leggen. Je staat hierdoor in contact met veel ingehuurd personeel en dit kan soms erg druk en frustrerend zijn. Ook kan het zijn dat je in je oude huis nog dingen moet doen: misschien moet je deze nog verkopen of al je spullen nog in dozen inpakken. Veel om aan te denken dus en het is niet raar als sommige dingen je dan ontgaan. Toch zijn er een paar dingen die je niet mag vergeten in je nieuwe huis en zeker op tijd moet regelen, anders krijg je gegarandeerd spijt. Lees hieronder welke dingen dit zijn!

Gas, water, licht

Allereerst is het essentieel om gas, water en licht op tijd te regelen. Als je dit niet doet, zou het kunnen dat je een paar dagen of zelfs een paar weken zonder zit. Dit betekent dus dat je in het donker zit en in de kou. Niet echt goed voor je humeur lijkt mij! Daarnaast kan je zonder water niet douchen en geen wc doorspoelen, wat de woning eigenlijk onleefbaar maakt. Als je heel veel zin hebt om je nieuwe huis in te gaan, al staan er misschien nog niet eens alle meubels, moet je dit op tijd regelen. Voorkom nare situaties en doe het gewoon gelijk als je eraan denkt… Of als je deze blog leest!

Tv en internet

Daarnaast kunnen we tegenwoordig niet meer zonder tv en internet. Dit lijkt overdreven en dat is het soms ook. Je kan natuurlijk prima een paar dagen of weken zonder en bijvoorbeeld weer eens ouderwets een spannend boek lezen. Maar toch gaat het uiteindelijk vervelen en kan het ook heel onhandig zijn. Als je bijvoorbeeld even je mail wil lezen voor je werk of even wil studeren heb je wel echt internet nodig! Regel dit dus ook op tijd. En als je zin hebt kan je alsnog beginnen in dat spannende boek, maar dan heb je in ieder geval niet meer de stress van werk/studie zaken die je niet kunt regelen.

Koelkast en wasmachine

Tot slot zijn twee apparaten die je vanaf het begin echt in huis wil hebben een koelkast en wasmachine. Zonder deze apparaten is het ook bijna niet te doen om in je nieuwe huis te wonen. Zonder een wasmachine zou misschien nog kunnen, als je genoeg kleding hebt voor een paar weken. Maar denk ook aan ondergoed want dit heb je vast niet voor langer dan een week of twee/drie. Een koelkast is wel onmisbaar, aangezien je (lijkt mij) niet elke dag eten wil bestellen. Je wil de mogelijkheid hebben om te koken en bijvoorbeeld yoghurt en melk voor ontbijt te bewaren. Regel deze apparaten dus gelijk als je keukenvloer gelegd is! Het is sowieso handig om te beginnen met je keuken bij verbouwen, want je slaapkamer of woonkamer kan nog wel wat langer wachten.