Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier is nog nooit zo lekker geweest. Een relatief snelle stoofschotel met speciaalbier, pure chocolade en nog veel meer lekkers. De onderstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een hoofdgerecht voor 4 personen waarbij de bereidingsduur ongeveer 4 uur zal bedragen. Ondanks de tijd absoluut de moeite waard, een echte aanrader. Bekijk het filmpje om te zien hoe eenvoudig het is om overheerlijk stoofvlees te bereiden.   

Ingrediënten voor speciaalbier met stoofvlees

- Scheutje olijfolie
- 100 gram roomboter
- 750 gram rundstooflappen
- 2 uien
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 2 redelijk grote wortels, grof gesneden
- 4 stengels bleekselderij, grof gesneden
- 4 laurierblaadjes
- 2 takjes rozemarijn
- Schil van 2 sinaasappels zonder wit
- 6 flesjes Gouden Carolus Classic
- 1/2 liter vloeibare runderbouillon
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 reep pure chocolade (80 gram)
- 8 stuks vastkokende aardappels (normaal formaat)
- Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze stoofvlees met bier

  1. Bak in een zware pan de stooflappen (grof gesneden) in olijfolie en roomboter bruin en houdt ze daarna apart.
  2. Bak de ui, knoflook, 1 wortel, 2 selderijstengels, kruiden en sinaasappelschilletje een paar minuten in het bakvocht van het vlees.
  3. Blus het af met één flesje Gouden Carolus Classic.
  4. Voeg de bouillon, mosterd en stukjes chocolade toe.
  5. Stop het vlees terug in de pan, zorg ervoor dat het vlees onderop in de pan ligt en breng het aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken.
  6. Tussendoor eventueel aanvullen met bier zodat het niet uitdroogt en voeg een beetje zout en peper toe.
  7. Doe de deksel op de pan en laat het enkele uren door pruttelen, hoe langer hoe beter. Liefst een nachtje in de oven op ongeveer 60 graden dan wordt het vlees boterzacht en trekken alle smaken erin. Als je voor de snelle bereidingswijze kiest dan kun je de pan 3 uur in een voorverwarmde oven van 175 graden zetten.
  8. Verwijder de wortel en bleekselderij en voeg de overgebleven ingrediënten toe.  Ook de aardappels mogen er nu bij: in de schil en naar wens gesneden.
  9. Zodra de aardappels gaar zijn kan de overheerlijke stoofschotel met speciaalbier geserveerd worden.

Drink tijdens het eten van dit gerecht een lekkere Vlaamse Gouden Carolus Classic. Eet smakelijk en proost!