Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Speciaalbier proeverij

Bierrijk helpt u met het organiseren van een speciaalbier proeverij. Waar moet u op letten, wat heeft u nodig en wat is de juiste volgorde van speciaalbier proeven?

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Speciaalbier proeverij

Er zijn diverse mogelijkheden om een speciaalbier proeverij te organiseren. Het is mogelijk dit op locatie te doen door vakbekwame bierkenners. Een andere optie is om het zelf te houden bij iemand thuis. Wij zien de laatste tijd steeds vaker dat er bierproeverijen met vrienden en/of kennissenkringen thuis worden gehouden. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je het in een proefruimte laat doen. Bierrijk krijgt vaak aanvragen voor het organiseren van bierproeverijen. Indien deze zelf gehouden worden dan zorgen wij ervoor dat de uitgebreide bierbeschrijvingen per email opgestuurd worden. De bieren worden via de webwinkel besteld en thuisbezorgd op een datum naar keuze.

Waar moet je op letten bij een speciaalbier proeverij?

Wanneer je diverse bieren gaat proeven is het belangrijk dat je de bieren op de juiste volgorde proeft. Dit betekend dat je begint met de minst sterke bieren. Je drinkt ze van ligt naar donker. En bouwt het alcoholpercentage op. Kortom komt het erop neer dat je niet begint met een zwaar donker speciaalbier en daarna een licht blond biertje. Wanneer je op de verkeerde volgorde je bieren proeft komen de smaken niet goed naar boven. Ook is het belangrijk dat je de bieren in de juiste glazen schenkt. Bieren waarbij veel aroma's vrijkomen worden geschonken in een bol glas met grote opening. Op deze pagina hebben wij een selectie gemaakt van speciaalbieren die perfect geschikt zijn om te drinken tijdens een bierproeverij. De volgorde waarop je de bieren het beste kunt drinken is 1. Luikse Vechter, 2. Maredsous Blond, 3. Sint Bernardus Tripel, 4. Gouden Carolus Ambrio, 5. Kwak bier, 6. Rochefort 10.

De volgorde van bier proeven

1. Schenk de bieren in, zorg ervoor dat de schuimkraag ongeveer twee vingers dik is. 2. Wals het bier door het glas heen door het wat heen en weer te schudden of het glas te draaien. 3. Ruik in het glas. Schrijf op en/of bespreek wat je ruikt. 4. Wals het speciaalbier door je mond, laat het voor en achter op je tong komen. Schrijf op en/of bespreek wat je proeft.