Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Speciaalbier Café's

Speciaalbier wint terrein qua populariteit met als gevolg dat er veel speciaalbier café's uit de grond schieten. Op deze pagina vindt u een overzicht van de leukste speciaalbier cafés in Nederland.

Noord Brabant

Kaatsheuvel

De Roestelberg 
Alleen een ruime collectie aan speciaal bieren is tegenwoordig niet meer genoeg. Wat het bij De Roestelberg bijzonder maakt is de schitterende locatie midden in de bossen in combinatie met lekker genieten van heerlijke bieren en lekkere gerechten. Op de tap staan standaard 9 verschillende bieren, waarvan er 2 speciaalbieren steeds wisselen. Bij De Roestelberg hebben ze een eigen bier de “Roestelaere” die speciaal voor dit café wordt gebrouwen door de 3 Horne uit Kaatsheuvel. Daarnaast staat Schneider Weisse Original ook altijd op tap wat je zeker niet overal ziet. Van de fles hebben ze steeds 40 verschillende bieren en daarnaast hebben ze vaak nog iets aparts.

Onderdeel van de bierkaart is een rijtje met “Bijzondere bieren”, zo hebben ze onder andere Alpaïde donkere tripel, Hopportunnity Knocks, Pilot Rock Porter, Jopen Mashing Pumpkin en Black Sheep Imperial Stout in het assortiment. 2 Lokale bieren mogen uiteraard ook niet ontbreken, dat zijn de Bourgogne Kruis dubbel en de 3 Horne Trippelaere. Naast een rijtje “Bijzondere bieren” hebben ze ook de bekende Trappisten, Abdijbieren en vele andere lekker Belgische bieren. De Roestelberg is geen standaard café waar je ’s-avonds aan de bar een biertje kunt drinken. Ze hebben een groot terras met plaatsen in de zon en schaduw. Binnen heerst een gezellig en bourgondische sfeer en is plaats voor ongeveer 200 gasten.

Bij reserveringen met minimaal 6 personen kan er een bierproeverij samengesteld worden met uitleg, hapjes en een quiz. Vanaf 2 personen serveren ze High Beer. Drinken en eten moet altijd in goede harmonie samen gaan en dat lukt hier prima. Ze bieden lunch en diner en 50 verschillende pannenkoeken.