Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Spareribs op BBQ

Fenomenale spareribs van de BBQ in combinatie met een gruwelijk lekkere spareribs marinade gemaakt van mosterd, Sint Bernardus Tripel speciaalbier en honing. Dit authentieke barbecue gerecht is eenvoudig te maken, geschikt voor 4 personen en is klaar na ongeveer 35 minuten. De aanbevolen Alaskan Smoked Porter tilt dit gerecht naar het allerhoogste niveau, snel proberen dus! 

Benodigde ingrediënten voor Spareribs op BBQ

  • 2 flessen Alaskan Smoked Porter
  • 1 flesje Sint Bernardus Tripel
  • 4 strips spareribs (ongeveer 200 gram per persoon)
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 30 gram bieslook

Bereidingswijze Spareribs op BBQ

  1. Leg de rauwe spareribs ongeveer 18 minuten op de BBQ met een temperatuur van 200 graden.
  2. Maak ondertussen de marinade, zie bereidingswijze spareribs marinade.
  3. Hak ondertussen de rode peper en bieslook in stukjes en strip de rozemarijn van het takje.
  4. Haal na 18 minuten de spareribs van de BBQ, leg ze op een vel aluminimumfolie en vet ze in met de spareribs marinade.
  5. Strooi over de marinade de stukjes rode peper, bieslook en rozemarijn en pers een klein beetje citroensap uit over de spareribs.
  6. Vouw de Aluminimumfolie dicht en leg de spareribs met de rug terug op de BBQ. Laat de spareribs ongeveer 15 minuten liggen en haal ze van de BBQ.

Bereidingswijze Spareribs marinade

  1. Schenk de helft van het flesje Sint Bernardus Tripel uit in een kommetje. Geniet tijdens het bereidingsproces van het overige speciaalbier wat nog in het flesje zit!
  2. Voeg een riante eetlepel mosterd toe.
  3. Voeg een eetlepel vloeibare honing toe.

De marinade bestaat onder andere uit Sint Bernardus Tripel en rode pepers wat de spareribs een stevige bite meegeeft. Indien de spareribs op een BBQ met kolen zijn gegaard zal het vlees een lichte overheerlijke rokerige smaak meekrijgen. Hierdoor raden wij aan om tijdens dit gerecht een hout gelagerd biertje te schenken. De Alaskan Smoked Porter is perfect geschikt om als begeleider van dit gerecht in te zetten.