Soorten: Witte wijn

Je hebt veel verschillende soorten drank zoals bier, champagne en wijn. Maar elke drank soort heeft vervolgens weer een geheel eigen assortiment met veel verschillende soorten en smaken. Bij witte wijn is dit bijvoorbeeld ook het geval. Er bestaan heel veel verschillende soorten en elke soort heeft vaak alweer een eigen druiven soort. Wijn is een echte smaak maker en wordt daarom veel gedronken op gezellige momenten zoals tijdens een diner. In dit artikel bespreek ik de bekendste witte wijnen in het kort.

Riesling – Droog

De droge variant van de Riesling in vooral populair in de Elsas, Duitsland en Oostenrijk en daar worden ze ook geproduceerd. In Duistland vinden ze de Riesling zo bijzonder, want ze noemen het ook wel ‘de koningin van de druiven’. Deze wijnen hebben vaak smaken en aroma’s van onder andere citroen of limoen.

Riesling – Zoet

Naast de droge variant heeft de Riesling ook een zoete. Die worden juist weer in totaal andere gebieden gemaakt. Juist in de wat warmere delen zoals onder andere Australië en Californië.

Chardonnay

Deze witte wijn wordt gemaakt van de Chardonnay druif. Het bijzondere aan deze wijn is dat de druiven niet gerijpt worden in houten vaten, maar roestvrije stalen tanks. De smaken die je dan proeft zijn bijvoorbeeld appel of citroen. De Chardonnay is een van de populairste witte wijnen en wordt daarom het meeste geproduceerd.

Sauvignon Blanc

Zoals de naam al zegt worden deze frisse en fruitige wijnen gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Doordat de wijn fris en fruitig van smaak is, is deze wijn lekker zomers en kom je het in heel veel landen tegen van Frankrijk tot aan Nieuw-Zeeland. Passievrucht en kruisbes zijn de smaken waar je aan denkt bij deze wijn.

Er zijn nu al zoveel smaken behandeld, maar ik heb nog lang niet alles gehad er zijn nog zoveel smaken te ontdekken. Wil jij nog meer smaken ontdekken? Bekijk dan eens de webshop van De Gouden Ton ,hier kan je veel verschillende soorten witte wijnen bestellen en nog veel meer!

Geef een reactie