Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Schrijf de eerste review over dit product

ST. BERNARDUS ABT 12

10
8,3
€ 2,50
€ 2,50
Voorraadstatus Op voorraad
Brouwerij: SintBernardus
Bierland: Belgie
Biertype: Abdijbier, Trappistenbier
Alcoholpercentage 10%
Sint Bernardus ABT 12 is een heerlijk donker abdijbier met een ronde zoetige smaak en een heerlijke afdronk. Met zijn hoge alcoholpercentage behoort St Bernardus abt 12 tot de beste bieren ter wereld waardoor het diverse bierprijzen heeft gewonnen.
OF
ST. BERNARDUS ABT 12

Een persoonlijke boodschap toevoegen?

  • € 1,75
  • € 1,75

Omschrijving

Sint Bernardus Abt 12
Sint Bernardus ABT 12 wordt verkocht met een bijzonder verhaal. Het heeft een mooie geschiedenis dat begint bij de Paters Trappisten van de Sixtus Abdij in Westvleteren. Vanaf 1946 werd een einde gemaakt aan deze eeuwenoude brouwtraditie. Evariste Deconick kreeg de eer om de oude brouwtraditie over te nemen. Een Trappistenbier ging verloren en een abdijbier werd geboren, op 20 mei 1946 werd het eerste glas geheven onder de naam Sixtus. Vanaf 1992 wordt de naam Sint Bernardus gebruikt. Een lekker oud biertje met origineel recept!

Smaak van St. Bernardus Abt 12
Sint Bernardus ABT 12 bevat een bouquet aan diverse smaken, heeft een ronde zoetige smaak en een prachtige ivoor schuimlaag. Een lekkere door drinker met een hoog alcoholpercentage en volle smaak.

Serveeradvies
Serveer Sint Bernardus tussen de 12-14 graden in een droog en vetvrij bokaal- of tulpglas. Door de ronde bolling van het bokaalglas is het mogelijk om het bier tussen de handen op te warmen. Bij gebruik van een tulpglas blijft de schuimkraam langer mooi. Schenk Sint Bernardus ABT 12 voorzichtig uit.

Lekker bij:
Een heerlijk stukje harde kaas met een pittige smaak combineert perfect bij dit bier. Tevens een lekker biertje voor de liefhebber van de wat zwaardere bieren. 

Liefhebbers kozen ook voor

ANDERSON BOURBON BARREL AGED | 65CL

ANDERSON BOURBON BARREL AGED | 65CL

€ 16,95
GULDEN DRAAK

GULDEN DRAAK

€ 2,24
ROCHEFORT 8

ROCHEFORT 8

€ 2,95