Salentein wijn

Salentein wijn is een Argentijnse wijn en wordt geproduceerd op hooggelegen wijngaarden in Argentinië. Sinds een aantal jaar wordt er door de wijnmaker veel geëxperimenteerd op diverse hoogtes. Deze doet dit om de perfecte druif te maken. In combinatie met het klimaat, de natuurlijke irrigatie en de rotsachtige bomen maakt het dat de Salentein wijn tot een van de Argentijnse kwaliteitswijnen behoort. 

Uco vallei

Een deel van de druiven die worden gebruikt voor Salentein wijn bevindt zich in de Uco vallei. Dit is een zeer mooie en geschikte vallei. Dit komt doordat er in deze vallei als enige in de Mendoza een koel klimaat heerst. Bodegas Salentein heeft in de Uco vallei een oppervlakte van 800 hectare. Deze verschillende al in hoogtes. De wijn wordt met passie en liefde gemaakt. Dit proef je terug in de Argentijnse Salentein wijn. 

Heerlijke recepten met Salentein wijn

Het mooie aan de Salentein wijn is dat je er heerlijke recepten mee kunt bereiden. Je kunt op het internet diverse recepten vinden die goed passen bij de Salentein wijn. Dit is ook zo kenmerkend aan deze wijn. De smaak is zo bijzonder, daardoor past het heel goed bij diverse gerechten. Dit maakt het tot de perfecte wijn die je bij alle soorten gerechten of het nou: vis, gevogelte, vlees of vegetarisch is, dat het er altijd bij past. 

Salentein wijn

In de Bodegas Salentein produceert men een breed scala aan wijnen. Elke Salentein wijn is gericht op een specifieke behoefte. Zo vind je er een droge witte wijn of volle rode wijn.

Je hebt de volgende soorten Salentein wijn

  •  Rode wijn
  • Witte wijn
  • Mousserende wijn

Biologische wijn

Bij de Bodegas Salentein werken ze  volgens biologische principes. In dit geval betekent dat ze bepaalde technologieën toepassen die milieu efficiënt zijn. Zo wordt er geen kunstmest gebruikt. Bij Argentijnse wijnen is het belangrijk dat men kijkt naar de natuur. Zo krijgt de druif alle ruimte tot rijpen en ontwikkelen. Een belangrijk aspect voor de Salentein wijn is het smeltwater uit de Andes. In de bergen van Argentinië zijn geen vervuilende activiteiten te vinden die afbreuk doen aan de kwaliteit van deze bron. Dit geeft de  Salentein Wijn zijn unieke smaak.