Restaurants en verschillende culturen

gezelligheid

In Nederland kennen we vele verschillende culturen. Deze culturen kennen hun eigen tradities, normen en waarden en natuurlijk hun eigen gerechten. In elke stad en in elk dorp worden er verschillende restaurantjes geopend met allerlei wereldkeukens. Zo kun je bijvoorbeeld in elke stad wel terecht voor Italiaans, Mexicaans of Indisch eten. Wij nemen steeds meer gerechten over van andere landen. Dit komt doordat wij in Nederland met verschillende culturen bij elkaar zitten. Wij leren veel van elkaar. Je kunt eigenlijk bijna overal wel terecht voor een hapje eten naar keuze. Een voorbeeld hiervan is een restaurant in Kaatsheuvel.

Restaurant Kaatsheuvel

Definitie en oorsprong van restaurant

De definitie voor restaurant, volgens de van Dale, is: ‘horecagelegenheid waar door een kok bereide gerechten worden geserveerd’. In een restaurant kunnen mensen tegen betaling eten. Het restaurant komt oorspronkelijk uit Parijs, Frankrijk. Aan het eind van de 18e eeuw kwam er in het jaar 1765 het eerste restaurant. Dit werd geopend door een Franse kok genaamd A. Boulanger. In het restaurant van de Franse kok werden er verschillende soorten soep bereid en de klanten konden zelf kiezen welke soep zij wilde drinken. Na de 19e eeuw kwamen er steeds meer verschillende soorten restaurants. Zo kwamen er bijvoorbeeld in 1984 Chinees-Indische restaurants. Dit kwam doordat Indische Chinezen naar Nederland kwamen toen Indonesië onafhankelijk werd. Later kwamen er steeds meer restaurants waar je gerechten kon eten van andere landen. Dit kwam doordat er mensen vanuit andere landen naar Nederland kwamen en zo de gerechten met de rest van Nederland wilde delen. Tegenwoordig hebben we overal verschillende soorten restaurants. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *