Redenen waarom de gasbarbecue zo populair is

Je ziet ze steeds vaker: de gasbarbecue. Het is niet voor niks dat de gasbarbecue zo populair is. Barbecueën met een gasbarbecue brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Bovendien is een gasbarbecue betaalbaarder dan je misschien denkt. Een goede gasbarbecue scoor je in de winkel of online, bijvoorbeeld bij Fonteyn. In dit artikel vertel ik je een aantal voordelen van de gasbarbecue ten opzichte van de traditionele variant.

Meteen aan de slag

Je kent het wel: tientallen minuten lang aanklooien met houtskool en aanmaakblokjes om de kolenbarbecue goed aan te krijgen. Met een gasbarbecue is dit uiteraard niet meer nodig. Je draait de gasfles open en je kunt gelijk van start! Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een feestje organiseert of wanneer je een gezellige barbecue hebt met de familie.

Rustiger en gelijkmatiger grillen

Met een gasbarbecue heb je meer controle over het vlees. Je hebt bijvoorbeeld niet plotseling te maken met hoog vuur of steekvlammen, waardoor je het vlees gelijkmatiger kunt grillen en het eten minder snel aanbrandt. Dit maakt het barbecueën met een gasbarbecue natuurlijk erg prettig!

Het schoonmaken van de barbecue

Het is niet het leukste om te doen, maar uiteindelijk zal er ook moeten worden schoongemaakt. Met een gasbarbecue is het schoonmaakproces een stuk eenvoudiger dan bij een traditionele barbecue. Je wacht tot de barbecue is afgekoeld en vervolgens maak je de roosters schoon met een borstel. Kies daarbij voor een harde borstel, zodat je al het vuil eenvoudig en grondig kunt verwijderen. Sommige gasbarbecues beschikken over afvalbakjes. Zorg er dus voor dat je deze leegt. Vervolgens kun je de barbecue opbergen en is klaar voor nieuw gebruik!