Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Radler bier

Radler bier werd vroeger veelal besteld door wielertoeristen vanwege de verfrissende smaak. Het bier is ontstaan in Duitsland. Een glas bier werd toen voor de helft gevuld met limonade en voor de helft met bier. De laatste jaren is Radler bier enorm in opkomst. Dit komt mede door de bekende commercial van Amstel waarbij wielrenners met het Radler bier proosten. De samenstelling van Radler is de laatste jaren veranderd. Het Radler bier van tegenwoordig bestaat uit citroensap in combinatie met bier en wordt door diverse brouwerijen op de markt gebracht.

Smaak van Radler bier

Radler bier heeft een frisse smaak omdat er citroen tonen inzitten en is daarom zeer geschikt om te drinken bij zomerse temperaturen of om te nuttigen als dorstlesser. Het is ook goed te combineren met frisse salades en lichte voorgerechten. Radler heeft een lager alcoholpercentage dan normaal pilsener bier. Het alcoholpercentage varieert van 3 tot 0 % alcohol.

Hoogst gewaardeerde Radler bier

Nadat het Radler bier in begon te raken gingen vrij snel al de brouwerijen een Radler variant brouwen om een graantje mee te pikken van de Radler hype. Bierrijk heeft door het bierpanel al de Radler soorten die in Nederland te verkrijgen zijn laten proeven. Het Radler bier van Grolsch kwam hierbij qua smaak het beste uit de test. Op de tweede plek kwam het Amstel Radler bier.