Order Title: Wat is stoofvlees?

stoofvlees

Stoofvlees is een groot, taai biefstuk (meestal een goedkope snit, perfect voor langzaam koken), aangebraden, bedekt en langzaam gekookt met kruiden en groenten in een smaakvolle bouillon tot het uit elkaar valt. Een goed stoofvlees kan worden gemaakt met elk stuk rundvlees: gebraden vlees, rond gebraad of briskets. Het rundvlees wordt gekruid en dichtgeschroeid en vervolgens met een smoorvloeistof aan je slowcooker of instantpan toegevoegd.

Er zijn drie hoofdstappen voor het meest perfecte stoofvlees, welke optie u ook kiest:

Braad eerst: de smaak die je krijgt als je je vlees eerst schroeit is ongelooflijk. Het vet wordt gesmolten terwijl de sappen worden verzegeld. Deze stap is de extra tijd en afwas zeker waard. Tijdens het langzaam garen zal het vlees een geweldige smaak in uw jus afgeven. Voeg groenten toe. Langzaam koken volgens welke methode je maar wilt!

De geweldige bonus is de rijke jus die direct in de pan wordt gekookt en over je hele braadstuk druppelt! Stoofvlees is perfect voor een eenvoudig doordeweeks of weekenddiner! Minimaal werk en maximale smaak gebeurt onder dat deksel! | cafedelites.com

stoofvlees

Stoofvlees groenten

Een stoofvlees bevat meestal een klassieke mix:

Aardappelen: Goud of rode aardappelen, geschilde roodbruine aardappelen. U zult genieten van de boterachtige textuur van het recept voor stoofvlees van Yukon months.

Uien: Witte of gele ui kunt u het beste gebruiken om smaak toe te voegen tijdens het langzaam stoven.

Wortels: Voeg ze geschild of ongeschild toe. Zorg ervoor dat je ze in dikke stukken snijdt, want als je ze in dunne schijven snijdt, verandert het in brij.

Beste braadstukken voor het maken van stoofvlees

Harde sneden met veel bindweefsel die zouden zijn als kauwen op schoenleer als je het snel in een pan kookt, zijn de perfecte sneden om te gebruiken.

Gebraden: zacht, valt uit elkaar en is gemakkelijk te versnipperen.

Borst: heeft veel bindweefsel waardoor het vetter wordt gesneden dat super mals wordt tijdens het langzaam koken, maar nog steeds in plakjes kan worden gesneden om te serveren.

Rond: (onderaan rond, bovenaan rond) een magere en gemakkelijk te snijden snit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *