Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Mosselen met bier

Er zijn tal van manieren om mosselen te combineren met bier. Hieronder tonen wij een van de beste mosselgerechten met bier die eenvoudig en snel is klaar te maken. De bereidingsduur van dit gerecht is ongeveer 20 minuten. Er is bij dit gerecht voor Trappistenbier gekozen omdat dit een lekkere volle stevige smaak meegeeft aan de mosselen. Dit gerecht is geschikt voor 4 personen. Hou er bij het maken van dit gerecht rekening mee dat u genoeg van uw favoriete Trappistenbier in huis heeft zodat u tijdens het eten van de mosselen kunt genieten van een overheerlijk Trappistenbiertje. 

Mosselen met bier

Ingrediënten voor speciaalbier met mosselen

  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 4 kg mosselen
  • 30 g roomboter
  • 5 flesjes van 33 cl Trappistenbier (1 voor het bereiden van de mosselen, 4 om te drinken tijdens de maaltijd)

Bereidingswijze mosselen met speciaalbier

  1. Halveer, was en snijd de prei in stukjes.
  2. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
  3. Pel en hak de knoflook in redelijk grote stukjes zodat je ze kunt herkennen bij het eten. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaadjes tijm en hak ze fijn.
  4. Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken of open schelpen weg. Verwijder indien nodig de baard van de mossel.
  5. Smelt de boter in een hoge pan en fruit de prei, wortel, sjalot, knoflook en de kruiden.
  6. Voeg de mosselen toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Blus de mosselen af met het trappistenbier.
  8. Zet de pan, met de deksel erop, op hoog vuur en schud na circa 4 minuten de mosselen om.
  9. Breng de mosselen aan de kook en schud ze nogmaals om. Als de mosselen open staan dan zijn ze gaar en kun je ze serveren.
  10. Zet het vuur uit en serveer ze direct. Serveer de mosselen met wat stokbrood, trappistenbier als begeleider van het gerecht en een cocktail en/of remouladesaus.

Eet smakelijk en proost!