Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Lekkerste bier

Speciaalbier is bijzonder bier maar wat is nu het lekkerste bier. In Nederland worden de termen pils en bier door elkaar gebruikt. Bier is een drank terwijl pils een soort bier is. Bier is dus een overkoepelende naam voor meerdere soorten bier. Volg je het nog? Neem er gerust even een biertje bij, want we zijn nog lang niet uitgepraat over bier en met name speciaalbier.

Onze top 3 lekkerste speciaalbieren
STRAFFE HENDRIK - QUADRUPEL

STRAFFE HENDRIK - QUADRUPEL

€ 2,99
TRIPEL KARMELIET

TRIPEL KARMELIET

€ 2,24

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Wat is het lekkerste bier?

Een speciaalbier is zeker geen pilsje zoals we die in de kroeg aan de tap krijgen. Wie in een kroeg om een biertje vraagt zal veelal ook gewoon een pilsje krijgen. Speciaalbier is bijzonder omdat het een andere smaak heeft dan de gewone pils. Er is een ruime keus in speciaalbier. Het is niet eenduidig te zeggen welk van dit speciale bier het lekkerst is. Over smaak valt immers niet te twisten. Wel kunnen we een aantal suggesties doen die je meenemen naar het land van de lekkerste speciaalbiertjes.

Tripel karmeliet
Een tripel bier is goudkleurig en ook een zwaar bovengistend bier. Het alcoholpercentage ligt bij tripel bier dan ook hoger en dit zien we ook terug bij de tripel karmeliet: 8 procent. De smaak van dit bier is kruidig en fruitig met een lichte sinaasappelsmaak. Dit bier komt uit België, het land waar veel goede speciaalbieren vandaan komen. 

Pauwel Kwak bier
Ook het kwak bier komt uit België en is een speciaalbier met een alcoholpercentage van 8,5 procent. Dit bier wordt uit een speciaal glas gedronken, het zogenaamde koetsiersglas of kwak glas. De smaak is licht moutig met een vleug abrikoos. Dit bier smaakt uitstekend bij biefstuk of ander rundvlees.

Chimay blauw
We blijven nog even bij de Belgische bieren. Chimay blauw is een trappistenbier met een alcoholpercentage van 9 procent. Dit bier heeft een warm en fruitig aroma waarvan de smaak het meest lijkt op een mengeling van karamel, koffie en chocolade. Lekker bij een blauwe schimmelkaas. Chimay blauw kan het beste niet direct uit de koelkast gedronken worden maar op een temperatuur van 10 tot 12 graden.

Gulden draak
Alleen de naam al maakt van dit bier een speciaalbier. Ook dit bier komt uit België. Het is een donker zwaar bier met een alcoholpercentage van 10,5 procent. De smaak is die van chocolade en koffie en kersen en pruimen. Het kan zowel koud als iets warmer gedronken worden. Het flesje van gulden draak is net zo speciaal als het bier zelf: een wit bierflesje met een zwarte rand.

Duvel Tripel hop 2016
Is de gulden draak al niet bijzonder genoeg, dan hebben we ook nog duvel. Dit Belgisch bier is blond en zwaar. Het heeft een alcoholpercentage van 9,5 procent. De smaak is licht fruitig en heeft een bittere afdronk. Onder de blonde bieren is dit toch een van de zwaardere. Heerlijk bij asperges.

Schneider weisse
Dit witbier uit Duitsland verdient de speciale aandacht. Het was namelijk het allereerste witbier dat op de markt werd gebracht. Wie van witbier houdt moet zeker eens deze stamvader proberen. Het heeft een alcoholpercentage van 5,4 procent. De smaak is die van kruidnagel en nootmuskaat, citrus en hop. Kruidig en fruitig tegelijk.

Jopen mooie Nel
Tijd voor een Nederlands speciaalbier. Dit bier wordt gebrouwen door Jopen uit Haarlem. Het heeft een alcoholpercentage van 6,5 procent. Jopen mooie Nel is een blond bier met een krachtig en fruitige smaak. Tijdens de eerste editie van de Dutch Beer Challange is dit bier verkozen tot het beste bier van 2015. Dit moet je uiteraard zelf ervaren. 

Straffe Hendrik quadrupel
Met een alcoholpercentage van 11 procent is dit een stevig donker bier. De smaak bevat vleugen van fruit en anijs. Daarna volgt een licht zoete smaak. De afdronk is stroperig. Een uniek donker bier voor een unieke ervaring. Dit Belgisch bier smaakt erg goed bij chocolade. De straffe Hendrik is een speciaalbier dat al diverse prijzen heeft gewonnen en zeker niet mag ontbreken in dit lijstje van lekkere speciaalbieren.