Kolen of toch gas barbecue?

Barbecueën is en blijft een leuke beleving die je moet meemaken. Het zijn de kleine dingen die zorgen voor het groter plaatje. Dan heb ik het over de sfeer, de gezelligheid, de geur en de smaak vullen elkaar perfect aan. Maar welke barbecue is nou echt ideaal, is dat kolen of toch gas? Als je hier je twijfels over hebt, is het misschien handig om een soort voor- en nadelen lijstje te zien. Lees gerust verder als je moeite hebt met de juiste keus.

Wat vaak wordt gezegd is dat kolen zorgen voor een betere smaak, maar bij het gas proef je het vlees meer. Laten we eerst ingaan op de houtskoolbarbecue, dit kan namelijk op een authentieke grill zoals een kamado grill. De kolen zorgen voor veel rook, wat je ook weer terug proeft in het vlees. Er zijn ook diverse soorten kolen die je dus kan toevoegen aan het vlees, zodat het weer anders proeft. Het nadeel van houtskool is het opwarmen en de temperatuur op een constante temperatuur te houden. Het duurt minstens tientallen minuten in tegenstelling tot een gasbarbecue. Daarnaast kan het ook zorgen voor zwarte vingers, extra veel afval en aankoek-resten.

Nu kunnen we het hebben over de gasbarbecue. Het eerste gemak van de gasbarbecue is dat het ontzettend gemakkelijk is. De barbecue warmt snel op en de temperatuur kan makkelijk gereguleerd worden. Wat ook extra handig is, is dat je de barbecue vrij snel is schoongemaakt. Dit scheelt natuurlijk voor iedereen, want (bijna) niemand houdt echt van schoonmaken. Er zijn weinig echte nadelen te bedenken over een gasbarbecue. Het enige wat een groot nadeel is, zijn de kosten van deze barbecue. Je bent al gauw 300 euro kwijt en over zo’n investering moet je natuurlijk goed nadenken. Zijn deze voordelen het waar om zoveel geld te investeren voor een barbecue? Voor alle mogelijke barbecues moet je zijn op: www.barbecuexxl.nl