Inrichting van mijn studio

Twee jaar geleden ben ik naar Amerika verhuist. Ik was de drukte van de Randstad zat. In het oostelijke gedeelte van Nederland kon ik ook niet vinden wat ik zocht, namelijk rust. In elk dorpje was wel een ander probleem waar de gemeenschap tegen aan stond te hikken. Mijn ouders woonde al jaren in Amerika. Toen ik begon met mijn opleiding aan de TU Delft en op mezelf ging wonen verhuisde ze naar Florida. Hier wilde ik zelf niet heen. Ik vond het te warm en wilde naar een plek met mooie bergen. Althans, dat dacht ik.  Tot dat ik op een koude middag in Nederland het koude weer zat was. Ik had ook naar California kunnen verhuizen. Hier is het warm en zijn mooie bergen in het gebied. Toch bedacht ik me weer dat ik het liever rustig had. Hier zou mij dat niet lukken. Rust betekent niet alleen weinig mensen, maar ook het gedrag van deze mensen. In de dorpen in Nederland waar ik had geprobeerd te wonen was dit maar al te vaak gebleken. Hier om besloot ik om naar Key West te verhuizen. Dit ligt op het uiterste puntje van Florida.

Dagelijkse routine

Ik shop elke dag bij dezelfde supermarkt en lees elke dag dezelfde krant. Doordeweeks ging ik naar mijn werk als jetski verhuurder. Dit voelde nooit als echt werken. Op een dag won ik bij het boodschappen doen een lot voor een loterij van een bouwbedrijf. Ik dacht er eerst niks bij, tot ik werd opgebeld dat ik had gewonnen. Ik mocht mijn appartement inrichten zoals ik het wilde. En voor welke prijs? Gratis!

Inrichten

Mijn appartement bestond uit een keuken, een badkamer, een slaapkamer en een woonkamer. In de badkamer heb ik een mooie nieuwe douche laten zetten. Ik mocht zelfs de dikte van de epoxy lijm randen bepalen. Het bouwbedrijf ging mijn huis gebruiken als verdere marketingtool. Ze wilde dus dat ik 100% tevreden was. De keuken heb ik volledig opnieuw laten stijlen naar mijn eigen smaak. In de slaapkamer heb ik een drie meter breed bed laten maken. Ik vond het heerlijk om de ruimte te hebben wanneer ik ging liggen. In de woonkamer heb ik een kast laten bouwen voor de TV en een heel groot bureau voor mijn laptop. Ik was heel erg tevreden met het eindresultaat. Als laatst moest ik een interview geven en een tour door mijn huis. Dit was een prijs die ik graag betaalde voor het uiteindelijke resultaat.