Bintang bier

Het heerlijke verfrissende Bintang bier

Bintang, het bier met de rode ster, komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het bier staat bekend om zijn lichte hop- en moutsmaak en heeft een alcoholpercentage van 4,7%. Het is een heerlijk en gemakkelijk te drinken biertje dat ook verfrissend is. De geur en kleur komt overeen met het voor ons bekende pilsener bier. In Nederland kun je het Bintang bier op enkele plekken kopen. Bintang bier kan wel vaak worden gedronken in de Aziatische restaurants. Ook is het online verkrijgbaar in diverse webshops. Het is alleen verkrijgbaar in flessen van 330 ml. In Indonesië is het bier ook verkrijgbaar in flessen van 620 ml, blikken van 330 ml en vaten van 30 liter. Het bier lijkt veel op het pilsener bier van Heineken. Bintang is een dochteronderneming van Heineken. Het Bintang bier wordt nog steeds gebrouwen door de Multi Bintang Indonesia Brouwerij die gevestigd is in Kota Tangerang, Indonesië.

Indonesië

De kennismaking met het Bintang bier.

De meeste Nederlanders die wel eens op vakantie zijn geweest in Indonesië of Bali hebben daar waarschijnlijk ook wel Bintang bier gedronken. Wanneer je op vakantie bent, houd je van een koel en verfrissend biertje. In dat geval is Bintang zeker aan te bevelen. Wanneer je in Bali bent, kom je erachter dat je niet veel keus hebt in bier merken, maar het Bintang bier is bijna overal verkrijgbaar.

Heerlijke smaak

De geschiedenis van het Bintang bier.

Sinds 1929 wordt Bintang gebrouwen in Indonesië. De eerste brouwerij werd in Soerabaja geopend. Nadat Indonesië onafhankelijk werd, werd de naam van de brouwerij “Heinekens Indonesische Brouwerij Maatschappij”. Toen in 1957 de regering nationaliseerde, nam het de leiding van de brouwerij over. Vanaf 1967 werd de brouwerij weer van Heineken. Men begon weer met het brouwen van Bintang. De naam werd “Multi Bintang Indonesia”. In 2011 heeft het biermerk nog een gouden medaille gewonnen die in Londen is uitgereikt.