Het belang van een cocktail shaker

Wie denkt er nu niet aan de zomer? Lekker weer, genieten samen buiten op een terras, een lekkere cocktail in de hand en relaxen maar. Cocktails smelten echt in je mond op een zonnige dag. Soms swingen de prijzen van de cocktails wel echt uit de pan en zijn de verschillen zo groot tussen verschillende bars.

Weet je dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om een cocktail te maken? Waarom zou je dan zoveel betalen voor iets dat je zelf ook kan. Natuurlijk heb je een paar hulpmiddeltjes nodig, de meeste vind je nog in je keuken, zoals een lepel voor het roeren, een maatbeker dat je ook wel gebruikt bij het bakken en een zeef om restjes uit de cocktail te zeven. Het enige wat echt van belang is, is een goede cocktail shaker.

De cocktail shaker is een must!

De meeste cocktails worden dan ook gemaakt door gebruik van de cocktail shaker. Lekker schudden om de dranken zodanig te vermengen en ook de frisheid van het ijs tot zijn recht te laten komen. Zonder cocktail shaker kan je echt niet aan cocktails beginnen.

en shaken maar met de cocktail shaker

De bekendste cocktails zijn allemaal door de cocktail shaker opgeschud. Denk maar aan een Gin Fizz, Pina Colada of een Daquiri. Allemaal lekker omwille van het shaken van het geheel. Geen shaker, geen lekkere cocktails of toch geen echte cocktails zoals beschreven in verschillende recepten. Gelukkig weet iedereen wel dat een cocktail shaker tot een standaard cocktail set behoort. Zelfs als je alleen maar een shaker hebt , dan kan je al meer dan de helft van de beroemde cocktails namaken. En genieten maar van je zelf gemaakte cocktail. Wat je zelf maakt, smaakt altijd veel beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *