Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Heineken H41 Lager

Het nieuwe Heineken H41 Lager is gebrouwen met een wilde gist uit Patagonië. In 2011 werd in de koude bossen van het Zuid Amerikaanse Patagonië (gelegen tussen Chili en Argentinië) op 41 graden zuiderbreedte het moedergist van het Heineken A-gist gevonden. Dit is een zeldzame wilde gist genaamd Saccharomyces Eubayanus die nooit eerder gebruikt is om bier te brouwen. Heineken was al jarenlang op zoek naar dit zeldzame moedergist. Zij hebben een beloning beloofd aan degene die dit moedergist van het A-gist zou vinden. Het gist is door wetenschappers in een beukenboom in de bossen van Patagonië gevonden. Heineken heeft de rechten van het Saccharomyces Eubayanus gist opgekocht waardoor zij de enige zijn die met dit gist bier mogen brouwen. Met het A-gist (Saccharomyces Pastorianus) wordt het normale Heineken bier gebrouwen waarmee Heineken wereldbekendheid heeft weten te creëren.

Heineken H41

Hoe is Heineken H41 Lager tot stand gekomen?

Een team van 30 brouwers zijn gedurende 3 jaar aan de slag gegaan met het moedergist en hebben het bier stabiel weten te krijgen waardoor een nieuw Heineken bier is ontstaan. De naam van dit bier is vernoemd naar het aantal graden (41) dat het moedergist werd gevonden ten opzichte van de bossen in Patagonië. Het nieuwe Heineken H41 Lager zal ongeveer 30% duurder zijn dan een normaal Heineken pils en medio half april 2016 in de winkels liggen.

Smaak van Heineken H41 Lager

Voor het maken van H41 zijn dezelfde ingrediënten gebruikt als het normale Heineken, alleen de gist is anders waardoor er qua smaak al veel kan veranderen. H41 Lager beschikt over een volle smaak, kruidige componenten en een frisse fruitige ondertoon. Het is een goud gekleurd pils met een compacte schuimkraag. Heineken ziet de consumptie van het speciaalbier alsmaar toenemen, met het H41 pils hopen zij een stuk van deze markt voor zich te winnen.