Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Schrijf de eerste review over dit product

GULDEN DRAAK

9,9
7,8
€ 2,24
€ 2,24
Voorraadstatus Beschikbaar
Brouwerij: Van-Steenberge
Bierland: Belgie
Biertype: Strong ale, Tripel
Alcoholpercentage 10,5%
Gulden Draak is donker van kleur en heeft een mooi caramelkleurige schuimkraag. Beschikt over aroma's van gebrand mout, kersen, pruimen en koffie. In de mond lekker vol met tonen van caramel en chocolade. Heeft een bitterzoete en lange afdronk.
OF
GULDEN DRAAK

Een persoonlijke boodschap toevoegen?

  • € 1,75
  • € 1,75

Omschrijving

Gulden Draak
Gulden Draak afkomtstig van brouwerij van Steenberge is vernoemd naar het vergulde beeld op de top van het Gentse Belfort. Dit donker zwaar speciaalbier heeft al diverse onderscheidingen gewonnen. Zo won het op de New York International Beer Competition in 2013 een bronzen onderscheiding. Tevens werd brouwerij van Steenberge in dit jaar op deze bier competitie verkozen tot beste Belgische brouwerij van het jaar. Gulden Draak heeft hergisting op zowel fles als vat gehad wat ervoor zorgt dat het bier nog jarenlang bewaard kan worden. Het flesje is uniek vanwege de witte uitmonstering met zwarte band die over het flesje loopt. 

Smaak van Gulden Draak
Gulden Draak is een donker zwaar tripel speciaalbier gemaakt van gerstgranen met tonen van kersen, pruimen, chocolade en koffie. 


Serveeradvies
Het veelzijdige aan dit mooie donkerbruin speciaalbier is dat Gulden Draak op een temperatuur van 5 °C of 12-15°C gedronken worden. Indien het biertje wordt gedronken als aperitief adviseren wij het koud te drinken. Als u het gaat inzetten als dessertbier of als speciaalbier tijdens een maaltijd kunt u Gulden Draak Tripel het beste tussen de 12-15°C serveren. 

Lekker bij:
Gulden Draak is heerlijk om te drinken als aperitief. Goed te combineren met rood vleesgerechten. Ook perfect geschikt om te drinken bij desserts met chocolade. 

Liefhebbers kozen ook voor

TRIPEL KARMELIET

TRIPEL KARMELIET

€ 2,24
DUVEL TRIPEL HOP 2015

DUVEL TRIPEL HOP 2015

€ 3,25