Extra cachet geven aan een event

Je ziet ze op beurzen, festivals en allerlei feesten steeds vaker: cocktailbars. En dat is niet zo gek, want wie houdt er niet van een lekkere cocktail? Als je iets te vieren hebt, is er geen drankje zo feestelijk om mee te proosten dan een cocktail. Ze worden geschonken in mooie glazen, de mix heeft vaak mooie kleuren en daarbovenop worden de drankjes vaak versierd met een rietje, parapluutje en fruitgarnering. Zoals zoveel dingen is dit fenomeen komen overwaaien uit Amerika. Hoog tijd om hier een blog aan te wijden!

De cocktail in film en op tv

Een cocktail is een mix van minimaal drie verschillende ingrediënten, waarvan één alcoholisch. Maar aangezien het onder andere sinds de populariteit van Dry January steeds normaler wordt het tijdens uitgaan bij non-alcoholica te houden, is er ook de mocktail of virgin cocktail om van te genieten als je nuchter wil blijven. Net zo feestelijk en lekker. De eerste keer dat ik er bewust mee kennismaakte, was door het zien van de film Cocktail met Tom Cruise. Twee barmannen maakte ’s avonds de blits door te jongleren met glazen en flessen terwijl er opzwepende muziek uit de luidsprekers galmde, waarna ze razendsnel de mooiste cocktails op de bar neerzetten. Behoorlijk indrukwekkend. Maar ik zag ze toen nog echt als luxeproduct. Alleen voor de momenten als er iets bijzonders gevierd werd, niet voor de gemiddelde stapavond. Dat veranderde met de populariteit van de serie Sex and the City, waarin met regelmaat Cosmopolitans besteld werden. Elke fan nam die gewoonte al snel van hun heldinnen over.

Mobiele bars

Inmiddels zijn een gin-tonic, Sex on the Beach en de mojito niet meer weg te denken op elke goede drankkaart. En het leuke is dat je elk feest nu extra cachet kan geven door een mobiele bar te bestellen die ter plekke cocktails maakt en serveert. Ze kunnen zich aanpassen op thema’s, zoals voor beurzen of festivals. Voorbeelden hiervan zijn vintage, landelijk, neutraal, industrieel en chique. Ook kunnen de bars in verschillende stijlen geleverd worden, zoals een minibar, houten bar, lounge bar of bamboe bar. Uiteraard wordt de bar bemand door een professionele cocktailshaker die werkt met de beste premium dranken, vers fruit, bio-rietjes en -servetjes en chique cocktailglazen.

Coronaproof

Cocktails op locatie geven iets extra feestelijks aan elk soort event en ze zijn uiteraard coronaproof. Ook nu maar een maximaal aantal mensen aanwezig mag zijn in een ruimte, is er alsnog een echt feest van te maken met een cocktailbar erbij en wel met inachtneming van de maatregelen. Voor elk budget is een passende cocktailbar op locatie te bestellen die zowel alcoholische als non-alcoholische cocktails serveert. Dus ben je nog op zoek naar dat ene extra ingrediënt om jouw bruiloft de dag van je leven te laten zijn? Dan weet je nu wat het extra feestelijk zal maken!