De koffiecultuur op werk

Op werk hebben we allemaal een lunchpauze waar we vaak even wat tijd voor ons zelf nemen tijdens werken. Veel mensen nemen deze tijd voor zichzelf of praten even kort bij met collega’s. Hier komt het koffie momentje in het spel, veel werkvloeren hebben een plek waar mensen even kunnen genieten van de koffie.  Zo ontstaan er belangrijke gesprekken bij de koffiemachine omdat mensen even niet bezig zijn met werk en dus ontstaan er organische gesprekken over werk.

De cultuur

Het samen als gezelligheid koffiedrinken is niet normaal overal als in Nederland. In Italië drinken ze het als een shotje en in Amerika is het vaak on the go. De cultuur die een koffie momentje meebrengt is niet alleen als plezier heeft dus ook voordelen voor de werkvloer en dus heeft koffie op werk voordelig.

Voordelen van een goede koffiecultuur op de werkvloer zijn er veel maar de eerste die naar boven komt is dat het sociale contacten beïnvloed bij werknemers. Het is bewezen dat met vriendschap en vertrouwen of mensen elkaar aardig vinden dat deze mensen beter samenwerken.

Gesprekken

Veel gesprekken zullen nog zelfs over werk kunnen gaan, hiermee kunnen belangrijke punten makkelijk worden besproken of opgewekt worden. De ontspanning en de koffie creëren een omgeving waardoor vergeten gesprekken wellicht weer naar boven komen. Ook is het een kans voor verschillende werknemers van meerdere team elkaar te leren kennen waardoor er ook een verbetering is van samenwerking. Een goede samenwerking binnen het bedrijf en tussen meerdere teams zal ook een bedrijf verbeteren en dus de mogelijkheid aan bedrijven geven om meer te groeien.

Bron: www.giocoffee.nl