Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Wat is Beerpong?

Beerpong is een bierspel, de Nederlandse benaming hiervan is Bierpong. Bij Beerpong is het de bedoeling dat je het pingpong balletje in het glas bier van je tegenstander gooit. Zodra je het pingpong  balletje bij je tegenstander(s) in het  glas hebt gegooid dient je tegenstander dit glas bier in een teug achterover te slaan. Jongere noemen dit ook wel een biertje atten. Beerpong kun je zien als een mengeling tussen een avondje drinken en pingpongen. Een voorbeeld van hoe Beerpong eruit ziet zie je op de onderstaande afbeelding.   

Beerpong

Beerpong regels

Om Beerpong te kunnen spelen heb je minimaal 2 personen, een tafel, bierglazen en een pingpong balletje nodig. Het is de bedoeling dat  aan het uiteinde van iedere tafel de halfvolle glazen met bier opstelt. Vervolgens probeer je per team of persoon om de beurt het pingpong balletje bij je tegenstander in zijn glas te gooien. Zodra het balletje in een bierglas belandt dient dit bierglas in een teug te worden opgedronken. Zodra bij een team al de bierglazen leeg zijn omdat er in ieder bierglas een keer het balletje is gegooid dan heeft dat team verloren. 

Wat is er leuk aan Beerpong?

Het leuke aan Beerpong is dat je het in teams kan spelen. Je kunt bijvoorbeeld 2 tegen 2 of 3 tegen 3 spelen. Daarnaast ontstaat er veel pret aan tafel omdat er grappige dingen met het Beerpong balletje kunnen ontstaan. Naarmate de wedstrijd vordert en er meer bier is gedronken door de deelnemers krijgt Beerpong al snel een melig karakter. Mede hierdoor is Beerpong een leuk spel om te spelen om vooral lekker te ontspannen. 

Beerpong wedstrijden

Wie denkt dat Beerpong enkel een gezelschapsspel is heeft het mis. Er worden namelijk zelfs wereldkampioenschappen Beerpong gehouden waarbij de winnaars er met een prijzenpot van $ 50.000 vandoor gaan. Beerpong is met name populair in Amerika. Hier zie je regelmatig Beerpong tafels in diverse uitgaansgelegenheden waar jongeren massaal een balletje gooien voordat ze op stap gaan.   

Beerpong spullen

Indien je op zoek bent naar Beerpong spullen kun je deze online op veel sites bestellen. Indien je het niet vaak speelt is het verstandig gewoon in de supermarkt plastic glazen te bestellen. Verder heb je een  pingpong balletje en rechthoekige tafel nodig waarop het spel gespeeld kan worden. Je vult de plastic glazen met bier en je kunt al relatief goedkoop aan de slag.