Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Weizenbier

Weizenbier is de laatste jaren sterk in opkomst. Bierrijk heeft daarom een kwalitatief assortiment weizenbieren samengesteld. Bestel weissbier bij bierrijk voor 17.00 uur en ontvang het bier morgen al in huis.

4 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Weizenbier

De laatste jaren zijn de speciaalbieren sterk in opkomst. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een speciaal biertje te kopen dan een biertje van de gewone pils varianten. Voor speciale gelegenheden of gewoon bij het eten, een speciaal biertje geeft vaak net een wat persoonlijker gevoel dan het gewone pils. Een van de speciaalbieren die de laatste jaren sterk in opmars is, is het Duitse Weizenbier dat bekend staat om zijn volle schuimkraag.

Oorsprong van Weizenbier

Het Weizenbier of ook wel Weissbier genoemd, is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Duitsland of Beieren. Het tarwebier wordt gebrouwen volgens een hoge gisting. Tarwebieren maken niet alleen gebruik van gerstemout, maar bestaan ook voor minstens de helft uit tarwemout. De gisten die gebruikt worden zorgen voor veel esters, die verantwoordelijk zijn voor de kruidige en fruitige smaken van het bier. Dit kan vergeleken worden met smaken als banaan en kruidnagel. De naam Weissbier doet vermoeden dat het hee erg lijkt op het Belgische witbier, maar dit is zeker niet het geval. In het Weizenbier wordt namelijk veel minder hop gebruikt, waardoor het bier minder bitter van smaak is. Tevens is de tarwe in het witbier niet gemout.

Soorten Weizenbier

Er zijn meerdere soorten Weizenbier en die zijn te onderscheiden in categorieën. Zo heb je Hefeweizen, wat blond bier is met gist en dus ongefilterd. Paulaner, Franziskaner en Weihenstephaner zijn soorten Hefeweizen. Dunkelweizen is daarentegen donker bier en ook ongefilterd. König Ludwig, Franziskaner en Weihenstephaner zijn soorten Dunkelbier. Kristallweizen is ook een blonde biersoort, maar is wel gefilterd. Weihenstephaner Kristall en Edelweiss zijn hierin bekende biersoorten. Ten slotte is er nog het sterke Weizenbier, dat valt onder de naam Weizenbock. Dit is extra sterk bier wat zo rond de acht procent zit. Schneider Hopfen-Weisse en Schneider Aventinus zijn hierin sterke varianten.

Weizenbier bestellen

Weizenbieren zijn dan ook in verschillende soorten te bestellen. Zo kun je kiezen voor een blonde variant of kan je gaan voor een donker biertje. Hou je meer van sterke bieren dan bestel je een van de Weizenbock bieren. Het Weizenbier biedt een ruim assortiment aan bieren, waarbij de liefhebber van een speciaal biertje zeker aan zijn trekken zal komen.