Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Trappistenbier

Bierrijk heeft een ruim prachtig assortiment trappistenbieren. Trappist bestel je makkelijk en snel bij Bierrijk. Het trappistenbier is voorzien van bierratings zodat het makkelijk is om een keuze te maken. .

Top 3 Trappistenbieren

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 13 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

Trappistenbier voor de echte liefhebber

De echte bierdrinker proeft het direct ; een authentiek trappistenbiertje of niet. Deze biersoort is de laatste jaren steeds meer in opkomst en steeds meer mensen weten dit bijzondere biertje te waarderen. Er is nog weleens verwarring als het gaat om de namen trappistenbier en abdijbier. Soms denkt men dat dit twee verschillende namen voor eenzelfde product zijn, maar dat is niet correct. Niet ieder abdijbier is een trappist, maar een trappist is wel altijd een abdijdier.

Strenge eisen trappistenbier

Om de naam trappistenbier te mogen dragen, moet er worden voldaan aan een aantal strenge criteria. Zo moet het drankje door of onder toezicht van de monniken zijn vervaardigd. Het brouwen van het bier moet plaatsvinden binnen de muren van de abdij. Tenslotte moet het grootste gedeelte van de opbrengst gebruikt worden voor onderhoud van de abdij.

Kenmerkend

Uiteraard heeft iedere trappist zo zijn eigen stijl, maar toch bevatten ze allemaal dezelfde natuurlijk ingrediënten Het gaat hierbij om hop, bronwater, gerstenmout, kandijsuiker en gist. Dit zorgt voor een zware en fruitige smaak. Ook typisch voor trappistenbieren is het nagisten in de fles. Een trappist wordt na het bottelen afgevuld met gist en suiker. De gist zorgt ervoor dat de suiker wordt omgezet in koolzuurgas en alcohol. Hierdoor ontstaat extra koolzuur en ontwikkelt zich een uniek aroma. De druk in de fles zorgt uiteindelijk ook nog voor een mooie schuimkraag.

Trappistenbier kopen

Ga je dit unieke biertje serveren, zorg er dan voor dat je het zeer voorzichtig inschenkt. Na het bottelen zakt de gist namelijk naar de bodem. Houd het glas schuin en schenk het flesje heel behoedzaam leeg, zodat de gist achterblijft. Drink het bier tijdens de maaltijd of als aperitief. Bewaar het bier altijd op een donkere en redelijk koele plek. Tenslotte is het aan te raden om het bier een paar maanden te laten narijpen. Dit zorgt namelijk voor een nog betere smaak. Bij Bierrijk kun je terecht voor een goed aanbod van dit heerlijke bier. Kijk gerust eens rond en heb je vragen of wil je graag advies, wij staan graag voor je klaar.