Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Sint-Sixtusabdij

Westvleteren 12 van Brouwerij Sint-Sixtusabdij Westvleteren is meerdere malen uitverkozen tot het beste speciaalbier ter wereld. Westvleteren 12 kunt u veilig, snel en eenvoudig online bestellen bij Bierrijk.nl. Alle informatie over de Sint-Sixtusabdij brouwerij vindt u onderaan deze pagina.

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Sint-Sixtusabdij Westvleteren

Westvleteren bier is hot. Dit trappistenbier wordt door de monniken van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren gebrouwen. Ondanks de populariteit die deze brouwerij momenteel geniet zijn de monniken niet bereidt de brouwerij te gaan uitbreiden. Zij kiezen ervoor klein en exclusief te blijven waardoor dit bier uitsluitend bij de abdij zelf of het restaurant daar tegenover (Café in de Vrede) te koop is. Doordat er een grotere vraag dan aanbod is ontstaan is het in de regel toegestaan maximaal 1 krat Westvleteren per auto aan te schaffen. Bij vlagen wordt het nog wel eens toegestaan 2 of 3 kratten mee te nemen, dit hangt af van het soort Westvleteren bier dat wordt aangeboden. Als je van plan bent Westvleteren aan te kopen dan dien je je kratje bier vooraf telefonisch te reserveren.

Geschiedenis van Westvleteren bier

Vanaf 2008 heeft de brouwerij een aantal dure verbouwingen achter de rug die erg in de kosten waren opgelopen. Om deze verbouwingskosten te compenseren heeft de brouwerij ervoor gekozen vanaf 2010 met diverse supermarkten in België Westvleteren pakketten aan te bieden. Dit waren eenmalige acties waardoor Westvleteren nog steeds niet in de supermarkt schappen ligt.

Momenteel worden er vier soorten Westvleteren bier gebrouwen. Een soort is uitsluitend voor de bewoners van de abdij bestemd en is daardoor niet op de biermarkt verkrijgbaar. De drie soorten die op de biermarkt voor de consument worden aangeboden zijn Westvleteren Blond (blond bier met 5,8% alcohol), Westvleteren acht (Bruin bier met 8% alcohol) en Westvleteren Twaalf (Bruin bier genaamd ‘abtsbier’ met 10,2% alcohol.

Westvleteren 12 beste bier ter wereld

Meerdere malen is Westvleteren 12 door bierforum Ratebeer verkozen tot beste bier ter wereld. Westvleteren 8 staat bij Ratebeer momenteel op de 19e plaats van ‘s werelds populairste bieren.