Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Rochefort

5 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Rochefort bier

Rochefort bier wordt gebrouwen in Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in het Belgische plaatsje Rochefort. Rochefort heeft 3 verschillende bieren op de markt namelijk Rochefort 6 (dubbel bier), Rochefort 8 (gerstewijn) en de befaamde Rochefort 10 (Gerstewijn). Deze trappistenbieren staan bekend als beste bieren ter wereld en worden eigenlijk overal goed beoordeeld. 

Geschiedenis van Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

In het jaar 1230 werd de Cistercienabdij voor nonnen gesticht in het plaatsje Rochefort. Deze Abij werd jaren later vernield in het jaar 1789. Het heeft een hele tijd geduurd maar in het jaar 1887 is de Abij weer volledig opgebouwd. De trappisten brouwden het eerste Rochefort bier in het jaar 1899. Momenteel zijn er nog 15 monniken actief in de abdij. De Abdij heeft met het brouwen van het Rochefort bier geen winstoogmerk. De monniken leven somber, produceren niet meer dan nodig en het bier wordt alleen in het weekend verkocht. Doordat de monniken met zoveel passie en intensiviteit de bieren brouwen zijn alle Rochefort bieren van top kwaliteit. 

Prijzen van deze brouwerij

De Rochefort 6 wordt op untappd beoordeeld met een 7,6 en ratebeer met een 9,8. De Rochefort 8 heeft op een untappd een beoordeling van een 8 en op ratebeer zelfs een 10. De Rochefort 10 wordt het beste beoordeeld met een 8,5 op untappd en een 10 op ratebeer. De rochefort 6 werd in het verleden door 'test-aankoop' uitgeroepen tot de beste 30 speciaalbieren.