Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

La Chouffe brouwerij

Brouwerij La Chouffe staat bekend om zijn kwaliteitsbieren en heeft in de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen

7 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Brouwerij La Chouffe

Brouwerij La Chouffe ligt in het hart van de Belgische groene Ardennen, zij zijn gespecialiseerd in het brouwen van speciale blonde kwaliteitsbieren. De geschiedenis van La Chouffe begint omstreeks 1970 toen twee schoonbroers, Pierre Gobron en Chris Bauweraerts, besloten om hun eigen bier te maken in hun eigen bierbrouwerij. Met beperkte financiële middelen die ze op dat moment tot hun beschikking hadden (minder dan € 5000), waren zij begonnen met (wat de fans van de brouwerij) een "Chouffe story". De eerste La Chouffe werd geproduceerd op 27 augustus 1982. Pierre Gobron en Chris Bauweraerts starten aanvankelijk met het brouwen van bier als hobby, maar brouwerij Achouffe ontwikkelde zich in een dusdanig rap tempo waardoor Pierre en Chris besloten full time aan de slag te gaan met het brouwen van bier.

Geschiedenis van La Chouffe

La Chouffe wilde snel kennis maken met andere landen, hun Nederlandse buren waren de eersten die de dwergen van Achouffe een warm welkom heette en besloten deze bieren in Nederland te verkopen. Vandaag de dag worden Achouffe bieren geleverd aan meer dan 40 landen over de hele wereld. La Chouffe heeft jaar na jaar zeer begeerde internationale prijzen gewonnen als erkenning voor hun unieke smaak. Zo heeft het blonde Belgische La Chouffe bier heeft in 1998 de internationale bierwedstrijd van Montreal gewonnen. In 200o won deze brouwerij het wereldkampioenschap bieren. In 2011 werd La Chouffe onder 210 speciaalbieren verkozen tot de beste 18 speciaalbieren van dat moment.

In de late zomer van 2006 hebben de brouwerij oprichters ervoor gekozen om het lot van hun geliefde dwergen toe te vertrouwen aan Brouwerij Duvel-Moortgat. Zij hebben deze brouwerij overgenomen en produceren nog steeds La Chouffe bieren met hetzelfde recept en etiketten. Brouwerij Duvel-Moortgat is bereidt om te investeren in Achouffe en de brouwerij verder te ontwikkelen waardoor de bieren naar een nog hoger plan getild worden. Sinds de overname in 2006 is er een grote hoeveelheid werk verricht aan het opknappen van de brouwerij en het omliggende gebied waardoor er onder betere omstandigheden meer La Chouffe bier gebrouwen kan worden. In het verleden was La Chouffe alleen beschikbaar op vat en in bierflessen van 75 centiliter en 1,5 liter. Sinds 2009 zijn er ook kleinere La Chouffe flesjes op de markt gekomen met een inhoud van 33 centiliter.