Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Brouwerij St Bernardus

Brouwerij Sint Bernardus behoort al jaren tot de beste brouwerijen ter wereld. Daarom hebben wij diverse bieren uit de Sint Bernardus brouwerij opgenomen in ons assortiment.

 

7 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van brouwerij Sint Bernardus

De Belgische brouwerij in Watou werd in het jaar 1946 opgericht door Evarist Deconick. De heer Deconick had een contract afgesloten met de brouwers van de bekende Westvleteren brouwerij in eerste instantie voor 30 jaar. In het jaar 1962 werd de overeenkomst verlengd met 30 jaar. Uiteindelijk liep de overeenkomst in 1992 af en werd deze niet verlengd. Er was inmiddels door de verschillende trappisten afgesproken dat trappistenbieren alleen nog binnen de muren van een abdij geproduceerd mogen worden. Op deze manier kwam er een einde aan de 60 jarige overeenkomst met de Westvleteren brouwerij. Sinds 1992 worden de bieren nog steeds gebrouwen in het Belgische plaatsje Watou maar onder de merknaam Sint Bernardus. 

Awards van brouwerij Sint Bernardus

Sint Bernardus staat bekend om zijn kwalitatieve bieren. De brouwerij heeft al diverse prijzen gewonnen. In 2012 heeft Sint Bernardus abt 12 de zilveren medaille gewonnen in de Australische International Beer awards.