Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Brouwerij Huyghe

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe is bekend geworden vanwege de Delirium bieren. Met Delirium maakt brouwerij Huyghe een knipoog naar het symptoom Delirium Tremens wat in een vorm van delier optreedt als ontwenningsverschijnsel bij een alcoholverslaving. Zelf noemen zij de Delirium lijn de beste bieren die zij momenteel produceren. Typerend voor het Delirium speciaalbier zijn de rode olifantjes die op de glazen en etiketten staan. De rode olifantjes worden vergezeld door krokodillen en draken. Over heel de wereld hebben de Delirium bieren prijzen in de wacht weten te slepen met hun magnifieke bierstijlen. 

Geschiedenis van brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe is sinds 1654 gevestigd in het Belgische plaatsje Melle gelegen vlakbij Gent. Op 26 december 1988 werd voor het eerste Delirium Tremens gebrouwen. Nadat deze bieren op de markt werden gebracht veranderde er een hoop voor Brouwerij Huyghe. Vanaf 1997 kregen zij te maken met wereldwijde bekendheid waardoor zij momenteel hun Delirium bieren exporteren over de hele wereld. In dat jaar werd Delirium Tremens uitverkozen tot beste speciaalbier ter wereld. 

Bieren van deze brouwerij

Bouwerij Huyghe staat bekend om de bieren Delirium Tremens, Delirium Red, Delirium Christmas en Delirium Nocturnum. De Delirium Nocturnum is de bruine variant van de Delirium lijn. Delirium Tremens is een stevig blond biertje. Delirium Chirstmas, ook wel Noël genoemd, is de variant om te drinken tijdens de feestdagen. Delirium Red is ontwikkeld om te drinken als dessertbier.