Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Brouwerij het Anker

Bieren van brouwerij het Anker zijn wereldwijd ongekend populair. De beste bieren van brouwerij het Anker hebben wij voor u opgenomen in ons assortiment. Bestel de beste bieren van Brouwerij het Anker snel, veilig en gemakkelijk bij Bierrijk.

Top 3 bieren brouwerij het Anker

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Brouwerij het Anker

Brouwerij het anker is gevestigd in het Belgische plaatsje Mechelen. In veel biercategorieën behoren bieren van brouwerij het Anker tot de wereldtop. Gouden Carolus Classic, Tripel, Ambrio en Hopsinjoor zijn hier het levende bewijs van. Ook brengt het jaarlijks Cuvee van de Keizer bier uit welke tot wel 20 jaar bewaard kan worden en door onafhankelijke bier en wijn goeroes tot het beste speciaalbier ter wereld wordt verkozen.

Geschiedenis van brouwerij het Anker

Vanaf 1369 zijn er verwijzingen van brouwerij het Anker terug te vinden in een kasboek. Deze brouwerij is opgezet en genoemd naar de oprichter Jan in den Anker. Deze brouwerij heeft een bijzondere band met de politiek, zo heeft het in 1471 voor elkaar gekregen dat het geen accijnzen hoefde af te dragen. Sinds 1904 is de brouwerij benoemd tot het Anker. Tijdens de tweede wereldoorlog hadden de Duitsers brouwerij het Anker in hun bezit en werd afgedwongen dat zij enkel bier produceerde met 0,8% alcohol.

Titels van brouwerij het Anker

Brouwerij het Anker heeft ongekend veel titels gewonnen tijdens diverse bierwedstrijden. Alleen de Gouden Carolus lijn heeft al 19 prijzen in ontvangst mogen nemen. Niet zomaar prijzen, maar prijzen die in de bierbranche wereldwijd erkend worden.