Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Bierkaart Librije

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Bierkaart Librije

Sinds juni 2016 heeft sterrenrestaurant De Librije een bierkaart. Restaurant De Librije is het enige sterrenrestaurant in Nederland dat al jarenlang op rij in het bezit is van 3 Michelinsterren. Eten bij restaurant De Librije is een belevenis opzicht, vandaar dat je voor een diner al maandenlang van tevoren moet reserveren, een 5 gangen diner begint vanaf € 177,50 per persoon. De bieren zijn geselecteerd op basis van de gerechten die al op de menukaart stonden. Per gerecht is er een speciaalbier geselecteerd die perfect bij dit gerecht past. Het speciaalbier zal het gerecht naar een hoger niveau tillen. Aan tafel wordt verteld welk bier het beste bij welk gerecht past. De enorm bittere bieren zijn niet opgenomen in het assortiment. Dit komt omdat deze niet passen bij de subtiel verfijnde gerechten die restaurant De Librije op de menukaart heeft staan. Op deze pagina vind je al de bieren die bij Restaurant De Librije op de kaart staan en je online kunt kopen bij Bierrijk.

Hoe is de bierkaart van restaurant De Librije tot stand gekomen?

Eigenaresse van restaurant De Librije, Thérèse Boer, die samen met haar man Jonnie Boer dit restaurant al jarenlang runt waren van mening dat ze moesten inspelen op de behoefte van de klant. Steeds vaker werd hun de vraag gesteld of ze ook een arrangement met speciaalbier hadden. Een van de grootste bier-groothandelaren van Nederland is vervolgens door Jonnie Boer uitgenodigd om een bierproeverij te organiseren waarbij 40 bieren werden geproefd. Biersommelier Rick Kempen leidde deze proeverij. Na deze bierproeverij waren Jonnie en Thérèse Boer verkocht en werd besloten om aan de slag te gaan met speciaalbier.

Wat is het voordeel van speciaalbier combineren met eten?

Volgens de bier en wijnkenners kun je speciaalbier beter met gerechten combineren dan wijn. Dit komt omdat speciaalbieren over verschillende smaken beschikken zoals zoet, bitter. fris, fruitig en kruidig. Restaurant De Librije is een van de eerste top restaurants met een uitgebreide bierkaart. Volgens de horeca experts is het een must om je klant bij de hand te nemen en actief moet adviseren welk speciaalbier of wijn het beste bij een gerecht past. De verwachting is dat er nog meer restaurants zullen volgen waardoor voor eens en altijd wordt afgerekend met de speciaalbier trend. Speciaalbier zal geen trend meer zijn of worden, vanaf nu hoort speciaalbier tijdens het dineren gewoon op tafel te staan.