Lees meer
Bierrijk maakt gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Asperges met bier

Asperges (ook wel het witte goud genoemd) is een van de weinig overgebleven groente welke afkomstig is uit Nederlandse bodem. Maar waarom worden asperges het witte goud genoemd? Dit komt doordat het verbouwen van kwalitatief hoogstaande asperges een bak werk en toewijding vergt van de aspergeboer en zijn personeel. Met de handen in de grond worden deze groente verbouwd, RESPECT!

Wanneer begint het aspergeseizoen?

Langs landweggetjes zie je medio april genoeg borden staan met de tekst ‘asperges te koop’. Koop vooral bij deze lokale boeren de asperges zodat je zeker weet dat ze vers zijn en afkomstig zijn uit Nederlandse bodem in plaats van kassen.  

Ingrediënten voor asperges met bier

  • 11 middelgrote asperges
  • 11 plakjes schouderham
  • 3 eieren
  • Zout
  • 2 flessen La Trappe Blond
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze asperges met speciaalbier

  1. Schil de asperges.
  2. Leg de asperges in een pan met koud water. Zorg ervoor dat de asperges net onder water staan.
  3. Breng de asperges aan de kook, laat ze tussen de 5 en 8 minuten koken (afhankelijk van de dikte).
  4. Haal de asperges uit de pan en wikkel per 2 asperges 2 lapjes schouderham  om de asperges.
  5. Vang 3 eierdooiers op in een kommetje. Mix de eierdooiers door elkaar en voeg het La Trappe Blond bier toe tijdens het mixen. Voeg een scheutje zout toe aan de saus en roer het er doorheen.
  6. Verdeel de saus over de asperges en strooi wat Parmezaanse kaas over de asperges. 

Schenk als begeleider van dit gerecht een lekker Blond speciaalbier. Eet smakelijk en proost!